Δολοφονία στην Ορμύλια: Ισόβια για τον Κλοντ Λέσι – Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

  Ισόβια επέβαλε ομόφωνα σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον Κλοντ Λέσι για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Λένας Μαυρομάτη, στην Ορμύλια Χαλκιδικής, με το δικαστήριο να μην του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό.

  Παράλληλα, το δικαστήριο τον καταδίκασε και σε 5ετή φυλάκιση για «έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο» και για «οπλοχρησία».

  Μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας από τον 35χρονο Αλβανό.

  Σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου και επικαλούμενη τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η εισαγγελέας, Ευαγγελία Καρανίκα, έκανε λόγο για άνθρωπο «με θολό παρελθόν», περιγράφοντάς τον ως «νευρικό» και «εγωιστή», με «δεσποτική συμπεριφορά απέναντι στην οικογένειά του».

  «Ήθελε να έχει πάντα τον έλεγχο και το δίκιο με το μέρος του. Δεν αποδεχόταν να βρίσκεται στη γωνία» ανέφερε, ενώ διατύπωσε τον προβληματισμό της για τη συμπεριφορά του καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.

  «Πρώτη φορά είδα κατηγορούμενο να μην σκύβει το κεφάλι του απέναντι στους συγγενείς του θύματος και να τους υποβάλει ερωτήσεις» είπε, ενώ εξήρε την αξιοπρεπή στάση των συγγενών της θανούσας που δεν τον έψεξαν, ούτε εκδήλωσαν «υπόνοια αυτοδικίας η οποία θα μπορούσε ακόμη και να δικαιολογηθεί υπό άλλες συνθήκες».

  Νωρίτερα, κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, ενώ επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν θυμάται τι έγινε ακριβώς.

  Συγκεκριμένα, ο αλβανικής καταγωγής δράστης υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα από το έγκλημα, ούτε θυμάται τον εαυτό του να το εκτελεί, σημειώνοντας ότι το μυαλό του θόλωσε όταν η εν διαστάσει σύζυγός του αρνήθηκε να του δώσει τα παιδιά του, λέγοντάς του ότι δεν θα τα ξαναέβλεπε ποτέ. 
  Στη συνέχεια ο Κλοντ Λέσι υποστήριξε ότι το μόνο που θυμάται είναι εκείνον, μέσα στα αίματα, με τον μικρότερό του γιο στο μηχανάκι, τονίζοντας ότι όταν είδε στην αστυνομία νόμισε ότι τον κυνηγούν επειδή άρπαξε τον γιο του.
  Τέλος, ο κατηγορούμενος είπε ότι φρόντισε το μικρό παιδί όσο καλύτερα μπορούσε και ότι δεν ήθελε να του κάνει κακό.