Εγκαινιάστηκε η Στεφανιαία Μονάδα Καρδιολογικής Κλινικής του Παπανικολάου

  Εγκαινιάστηκε σήμερα η ανακαινισμένη Στεφανιαία Μονάδα της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Γ.Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 
  Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που συμβάλλει καθοριστικά στις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας γιατρών και νοσηλευτών.  
  Οι παρεμβάσεις, που έγιναν  ολοκληρώθηκαν μέσα στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2016 , αφορούν τη μεταφορά της Στεφανιαίας Μονάδας δυναμικότητας 12 κλινών (εκ των οποίων μία για περιστατικά που απαιτούν απομόνωση) που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και διαθέτει βοηθητικούς χώρους για το προσωπικό. 
  Επιπλέον, τοποθετήθηκαν κλιματισμός, αερισμός και φίλτρα αέρα τα οποία βοηθούν να μειωθούν οι λοιμώξεις και να γίνεται με καλύτερο τρόπο η νοσηλεία των ασθενών. Ανακατασκευάστηκαν οι παλιοί χώροι της Καρδιολογικής Κλινικής, της οποίας  η συνολική δυναμικότητα είναι 43 κλίνες και δημιουργήθηκαν πέντε τρίκλινοι θάλαμοι νοσηλείας με 15 ολοκαίνουργια κρεβάτια με όλες τις προδιαγραφές, όπως τουαλέτα, τηλεοράσεις, επικοινωνία με κεντρικό σταθμό. 
  Στη Μονάδα νοσηλεύονται κατά κύριο λόγο οξέα στεφανιαία σύνδρομα, που περιλαμβάνουν εμφράγματα μυοκαρδίου, ασταθή στηθάγχη και καρδιακές ανεπάρκειες και η πληρότητα ξεπερνά το 91%.  
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ