Στην FOOD EXPO GREECE και ΟΕΝΟΤΕLIA για πρώτη φορά η ΠΚΜ

  Στην 4η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO GREECE και στην έκθεση ΟΕΝΟΤΕLIA θα συμμετέχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
  Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο ATHENS METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα.
  Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τις εκθέσεις διοργανώνει η FORUM AE και η Περιφέρεια συμμετέχει με 18 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα παρουσιάσουν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη των περιοχών προέλευσής τους.
  Με 1.200 εκθέτες και 45.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, η FOOD EXPO 2017 αποτελεί μία από τις κορυφαίες διεθνείς περιφερειακές εκθέσεις του είδους της σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών από την παρθενική της διοργάνωση, η FOOD EXPO κατόρθωσε να αυξήσει τον αριθμό των εκθετών της σε ποσοστό πάνω από 400%. 
  Για πρώτη φορά μάλιστα, μία έκθεση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει 156 εκθέτες από 24 χώρες και 650 σημαντικούς hosted buyers από 68 κράτη. Συνολικά περισσότεροι από 2.500 διεθνείς αγοραστές και 60.000 επαγγελματίες από την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθούν τη φετινή FOOD EXPO.
  Επίσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών «PROWEIN 2017 – International Trade Fair Wines and Spirits», που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου 2017, στο εκθεσιακό κέντρο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
  Με την πρώτη αυτή συμμετοχή της η Περιφέρεια προσφέρει τη δυνατότητα σε επτά παραγωγούς οίνου και τις επιχειρήσεις της περιοχής να παρουσιάσουν στο εξωτερικό, σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις, τα εκλεκτά τους προϊόντα και να προσελκύσουν επενδύσεις προωθώντας παράλληλα τις εξαγωγές τους.
  Η διεθνής έκθεση «PROWEIN» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή διεθνή έκθεση για τον κλάδο οίνου και αλκοολούχων ποτών. Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες και αγοραστές του κλάδου συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη έκθεση με στόχο την αναζήτηση συνεργατών από τη διεθνή αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοργάνωση του 2016 φιλοξένησε 6.200 εκθέτες από περισσότερες από 59 χώρες ενώ την έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 55.000 επαγγελματίες από 126 χώρες.
  Κεντρικό ζητούμενο είναι η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά κρασιά και αλκοολούχα ποτά, τα οποία παράγονται από παραγωγούς και επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία.
  «Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για πρώτη φορά στα δυο μεγάλα αυτά διεθνή εκθεσιακά γεγονότα είναι να γίνει η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο, με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ποιότητας, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της περιοχής μας και τους παραγωγούς τους. Επίσης αποσκοπούμε στην αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της ευκαιρίας να ενημερωθούν οι καταναλωτές διεθνώς για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Περιφέρειάς μας και να αναδειχθούν, προβληθούν και προωθηθούν σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού τα μοναδικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα, τα ‘προϊόντα – σημαία’ της μακεδονικής γης, που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας. Με αιχμή βέβαια και τη ‘Μακεδονική Κουζίνα’ η οποία θέλουμε να αποτελέσει ένα ισχυρό brand name με τη μεγαλύτερη δυνατή διεθνή αναγνώριση. Μέσα από το πρόγραμμα προβολής της αγροδιατροφικής μας ταυτότητας συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε δυο από τα σημαντικότερα διεθνή εκθεσιακά γεγονότα, που εξελίσσονται παράλληλα, προσεγγίζοντας νέες αγορές και δίνοντας τη δυνατότητα για νέες συμφωνίες συνεργασίας στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
  «Οι εκθέσεις αυτές έρχονται λίγες μέρες μετά την πολύ επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Detrop-Oenos 2017, στη ΔΕΘ-Helexpo. Η καμπάνια προβολής των εξαιρετικών προϊόντων της μακεδονικής γης στις μεγαλύτερες εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις εξελίσσεται σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και με τους παραγωγούς, ενισχύοντας το brand name της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Μέσα από την πρώτη συμμετοχή μας στην 4η FOOD EXPO συνεχίζουμε την καμπάνια μας για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής ‘Μακεδονικής Κουζίνας’ με την πολύτιμη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ‘Mediterranean Food Experience’. Η FOOD EXPO 2017 αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους εκθεσιακούς θεσμούς, αλλά και από τα πιο σημαντικά εμπορικά φόρουμ για τα τρόφιμα και ποτά στη χώρα μας, καθώς έχει επιβεβαιώσει τη φήμη της ως μια πραγματικά μεγάλη διεθνής έκθεση, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Επίσης, η πρώτη συμμετοχή μας στην PROWEIN έχει πολύ μεγάλη αξία, καθώς δίνουμε την ευκαιρία στον οινικό κλάδο και στα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά της περιοχής μας να γίνουν γνωστά παγκοσμίως και να αξιολογηθούν, ώστε να κερδίσουν σταδιακά τις απαιτητικές διεθνείς αγορές, αποδεικνύοντας την ανταγωνιστικότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς