Ανάβει τις μηχανές ο δήμος Αριστοτέλη και φορτσάρει για την αποκατάσταση των λιμανιών (βίντεο)

  Την άμεση έναρξη εργασιών στα λιμάνια του δήμου Αριστοτέλη επιδιώκει το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με τον δήμαρχο, Γιώργο Ζουμπά, να κάνει λόγο για ανάγκη νομιμοποίησης των λιμανιών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες. 
  «Κανένα λιμάνι δεν έχει άδεια. Εδώ και δύο χρόνια που υπάρχει το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αριστοτέλη, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, προσπαθούμε να αλλάξουμε την εικόνα τους, όσο αφορά την καθαριότητα και την τάξη, αλλά το πιο σημαντικό είναι να νομιμοποιήσουμε τα λιμάνια έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε και κάποιες εργασίες», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  Η αρχή έγινε με το λιμάνι της Τρυπητής, όπου ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασής του. Το λιμάνι της Τρυπητής θεωρείται σημαντικό καθώς εξυπηρετεί τόσο τη συγκοινωνία με το νησί της Αμμουλιανής όσο και με το Άγιο Όρος. 
  Σύμφωνα με τον πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου, Δουλάκη Ιωάννη, είχε γίνει μία επέκταση της προβλήτας, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, η οποία, λόγω λανθασμένης μελέτης, δημιούργησε ένα πρόβλημα προσάμμωσης από την ανατολική πλευρά. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες προκειμένου να γίνει αμμοληψία της ανατολικής πλευράς του λιμανιού και να αποκατασταθεί το λειτουργικό βάθος της προβλήτας.
  Παράλληλα, θα στρωθεί η επιφάνεια της προβλήτας ξανά με τσιμέντο ώστε να αποκατασταθούν τυχόν ζημιές. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του Μάρτη. 
  «Το έργο αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι μικρό, είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί το παρθενικό έργο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη», επεσήμανε ο κ. Δουλάκης.

  Και το έργο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μόλις ξεκίνησε. Στόχος είναι παρεμβάσεις και εργασίες σε όλα τα λιμάνια της περιοχής, και κυρίως σε αυτό της Ουρανούπολης, που θεωρείται και το πιο σημαντικό από πλευράς κίνησης. 
  Όπως αναφέρει ο κ. Δουλάκης στην politikixalkidiki.gr, στην Ουρανούπολη υπάρχει σε εξέλιξη ένα έργο κατασκευής του λιμανιού, το οποίο έχει παγώσει εδώ και οχτώ χρόνια. Κύριο μέλημα του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι η επανεκκίνηση του έργου και η άμεση ολοκλήρωσή του. 
  Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή