Τη σύσταση εξεταστικής για την Υγεία προανήγγειλε ο Τσίπρας

  Τη σύσταση εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή. 
  «Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας «οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ. Και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».
  Νωρίτερα, είχε κάνει αναφορά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και σε εκείνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με υπουργό τον Γιάννο Παπαντωνίου.
  «Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές, δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ο πρωθυπουργός.
  Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η δημόσια υγεία υπέστη μια τρομακτική επίθεση. «Τα κονδύλια αυξήθηκαν για πρώτη φορά επί ημερών της κυβέρνησής μας», είπε ο πρωθυπουργός. 
  «Αποκρούστηκε μέσα σε δύο χρόνια η τρομακτική επίθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο σύστημα Υγείας, όταν η σχετική δημόσια δαπάνη που τα μνημόνια ζητούσαν να μειωθεί από 6,8% σε 6% έφτασε το 4,7% το 2014», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 
  «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την αύξησε άμεσα, έκανε πλεονασματικά τα νοσοκομεία, έδωσε σε αυτά πρόσβαση σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους, προσέλαβε ήδη 6.000 και έχει προγραμματίσει την πλήρωση άλλων 12.000 θέσεων, ενώ οι κλίνες ΜΕΘ είναι ήδη σε ιστορικό υψηλό και θα αυξηθούν περαιτέρω ως τον Ιούνιο», πρόσθεσε.
  Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, αντιμετωπίστηκε ριζικά το πρόβλημα των χρεών των νοσοκομείων, που το 2014 ήταν ελλειμματικά κατά 936 εκατ. ευρώ.
  «Σήμερα έχουν σταματήσει να δημιουργούνται νέα χρέη, τα παλιά αποπληρώνονται κανονικά και το 2016 τα νοσοκομεία έκλεισαν με πλεόνασμα, 36 εκατ. ευρώ», τόνισε.