Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών- δέκα συλλήψεις

  Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών εξαρθρώθηκε, με τη σύλληψη δέκα μελών της μεταξύ των οποίων και οι δύο «εγκέφαλοι» της οργάνωσης ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.
  Σε έρευνες που έγιναν σε 6 σπίτια στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 400 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες και βλαστοί κάνναβης, πιστόλι, φυσίγγια και χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.
  Στα ίχνη και στην εξάρθρωση του πολυμελούς κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οδήγησε η επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
  Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, από αρχές Αυγούστου του 2015, τα μέλη της οργάνωσης κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, εντός της Ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
  Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  (415,03) γραμμάρια κοκαΐνης,
  (775,3) γραμμάρια κάνναβης,
  (87) βλαστοί κάνναβης,
  Χρηματικό ποσό (81.725) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών,
  (5) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  (1) πιστόλι,
  (17) φυσίγγια και (1) βλήμα φυσιγγίου,
  (3) χρηματοκιβώτια,
  (39) κινητά τηλέφωνα και
  (8) οχήματα.
  Σε βάρος των δύο «εγκεφάλων» της οργάνωσης ηλικίας 48 και 41 ετών, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίσταση, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
  Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.