Την Εβδομάδα Εκδηλώσεων Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down στηρίζει ο ΠΑΟΚ

  Με εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται την Παρασκευή, θα γιορταστεί η Εβδομάδα Εκδηλώσεων Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down που είναι η Τρίτη 21 Μαρτίου. Τις εκδηλώσεις, όπως και τον Σύλλογο παιδιών με Σύνδρομο Down, στηρίζει η ΠΑΕ και το Action ΠΑΟΚ.
  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
  Δευτέρα 20/3: 5η Εθελοντική αιμοδοσία (8.30-13.00, Αγγελάκη 2).
  Τρίτη 21/3: “Αγκαλιά-ζω τον Λευκό Πύργο” στις 12.00. Αγκαλιάζουμε το σύμβολο της πόλης και σας περιμένουμε δίπλα μας.
  Τρίτη 21/3: Ομιλία για το σύνδρομο Down με τον Δρ. Στυλιανό Αντωναράκη στις 19.00 (O Dr. Αντωναράκης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και ο άνθρωπος που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down) (Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14, Λαδάδικα. Είσοδος ελεύθερη).
  Τετάρτη 22/3: Τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διοργανώνουν επίδειξη μόδας με τη συμμετοχή γυναικών με σύνδρομο Down στις 20.00 (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο).
  Πέμπτη 23/3: Επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων (zumba, cheerleading, παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική γυμναστική) και ομιλίαγια το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος από τις 17.00-21.00 (Uberντουζ, Δαναϊδών και Σφέτσου).
  Παρασκευή 24/3: Νέοι και νέες με σύνδρομο Down μας σερβίρουν καφέ στο cafe-bar “Menta” (Κομνηνών 20. Ο καφές κερασμένος)
  Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού, καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής ΑΠΘ.