«Δεν παραγράφεται από τη μνήμη των πολιτών το σκάνδαλο Βατοπεδίου»

  Ανακοίνωση για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αθωώσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βατοπέδι εξέδωσε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, σημειώνοντας ότι δεν παραγράφονται από τη μνήμη των πολιτών τι ακριβώς ήταν το σκάνδαλο Βατοπεδίου. 
  Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
  «Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων – μετά από εννιά χρόνια – κρίθηκαν αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι (μοναχοί, πολιτικοί και ιδιώτες) για την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου.
  Παρά την απόφαση της δικαιοσύνης περί “μη δόλου των εμπλεκομένων”, το χρονικό ιστορικό, τα στοιχεία της τότε περιόδου αλλά και οι δυναμικές κινητοποιήσεις της κοινωνίας, δεν παραγράφονται – τουλάχιστον – από την μνήμη και την πεποίθηση των πολιτών και της κοινής γνώμης για το τι ακριβώς ήταν το Σκάνδαλο Βατοπεδίου: 
  Μια επιχειρούμενη αρπαγή και ανταλλαγή δημόσιας γης και περιουσίας με Ολυμπιακά ακίνητα, από την Μονή Βατοπεδίου, κατέχοντας “χρυσόβουλα” αλλά και την πολιτική και νομική στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και συγγενών τους.
  Προσπάθεια η οποία και δεν τελεσφόρησε, ακριβώς επειδή υπήρξε η αποκάλυψη και η σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας, των κινημάτων της και του τότε “Συνασπισμού”, επιτρέποντας σήμερα την δικαιοσύνη να μιλά και ορθώς, για “γη και περιουσία” που παραμένει στην κατοχή του δημοσίου.
  Το ότι αυτή η real estate επιχείρηση, σταμάτησε αποκαλυπτόμενη και ότι οι διεκδικούμενες εκτάσεις ανήκουν στο δημόσιο, είναι για εμάς οι μεγάλες και πραγματικές νίκες μέχρι σήμερα αλλά και για το μέλλον. Οι δε αθώοι της υπόθεσης (κατά την κρίση του δικαστηρίου), παραμένουν στην συνείδησή μας ως “εμπλεκόμενοι”.