Διπλή επίθεση στο Λονδίνο: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες (φώτο)

  Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο όταν πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από τη βρετανική Βουλή, με τις αστυνομικές αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άντρας με το αυτοκίνητό του, περνώντας από την γέφυρα Ουέστμινστερ, άρχισε να παρασύρει ανθρώπους.

  Στη συνέχεια, ο δράστης βγήκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το βρετανικό κοινοβούλιο, κρατώντας μαχαίρι. Στην προσπάθειά του να περάσει την πύλη μαχαίρωσε τουλάχιστον τρεις αστυνομικούς, πριν τον πυροβολήσουν οι άνδρες ασφαλείας.

  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας οι νεκροί είναι τέσσερις. Ο δράστης, ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στο Κοινοβούλιο και δύο πολίτες που χτύπησε με το αυτοκίνητο στη γέφυρα.

  «Τα γεγονότα άρχισαν όταν αυτοκίνητο παρέσυρε αστυνομικούς και πολίτες στη γέφυρα του Ουέστμινστερ. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις και οι τραυματίες τουλάχιστον 20. Το κοινοβούλιο έχει αποκλειστεί και ερευνάται, μολονότι πιστεύουμε ότι ο δράστης ήταν ένας και μόνον», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου.

  Φωτογράφος του πρακτορείου Reuters είδε «τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στη γέφυρα Ουέστμινστερ κοντά στο κοινοβούλιο».

  Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή και αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής.

  Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως είδε τουλάχιστον δώδεκα ένοπλους αστυνομικούς μέσα στο Κοινοβούλιο. Περισσότεροι εισέρχονταν, κρατώντας ασπίδες.

  Η Βουλή των Κοινοτήτων ανέστειλε τις εργασίες της, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι ασφαλής.

  Πηγή φωτογραφιών: Reuters, AP Images