Ζήτησε συγνώμη ο Ντάισελμπλουμ, αλλά δεν παραιτείται

  Τη λύπη του για τις δηλώσεις που πυροδότησαν αντιδράσεις στις χώρες της Ν. Ευρώπης εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κάποια χώρα. 
  Παράλληλα, ο κ. Ντάισεμπλουμ υπογράμμισε ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. 
  «Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα», σημείωσε ο  κ.Ντάισελμπλουμ.
  «Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται πάντοτε κατανοητό ούτε εκτιμάται αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο ένα μάθημα που παίρνω», πρόσθεσε.
  «Ταυτόχρονα, νομίζω ότι με εκτιμούν για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς. Πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι άμεσο και ξανά, εάν υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτό, φυσικά λυπούμαι», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι «δεν έχω καμιά πρόθεση να παραιτηθώ».
  Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας να ζητάνε την παραίτησή του. Διαβάστε εδώ σχετικά.