Ανοίγει και πάλι για το κοινό η κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

    Σε είκοσι μέρες και αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των χιλιάδων βιβλίων αναμένεται να ανοίξει και πάλι για το κοινό η κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη, που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης 27 στη Θεσσαλονίκη. 
    Το κτήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης, το οποίο κατασκευάστηκε το 1997 και αναπτύσσεται σε οκτώ ορόφους, παρέμεινε κλειστό για το αναγνωστικό κοινό επί σχεδόν ενάμισι χρόνο, από τον Νοέμβριο του 2015, οπότε και ξεκίνησαν οι τεχνικές εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του. 
    Περίπου 18 μήνες μετά, οι βιοκλιματικές εργασίες ολοκληρώθηκαν, το κτήριο παραδόθηκε και αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός των χώρων της δημοτικής βιβλιοθήκης. Συνεργείο καθαρισμού θα απολυμάνει όλους τους ορόφους και θα καθαρίσει τα χιλιάδες βιβλία, καθώς από τα έργα που έγιναν συσσωρεύτηκε μεγάλος όγκος σκόνης.
    «Σε 15 εργάσιμες μέρες το συνεργείο θα καθαρίσει τον χώρο. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου και στη συνέχεια το κτήριο θα αποδοθεί στο κοινό» δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών του δήμου Θεσσαλονίκης, Ελλη Χρυσίδου.
    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ