Καλά στην υγεία του το ζευγάρι Ελλήνων που τραυματίστηκε χθες στο Λονδίνο

  Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο Έλληνες που τραυματίστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

  «Οι δύο Έλληνες που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία μετά την τρομοκρατική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες» είπε ο κ. Κοτζιάς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών.

  Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, Αλέξη Γεωργιάδη, ένα ζευγάρι Ελλήνων, περίπου μία ώρα μετά την επίθεση στο Λονδίνο, πήγε μόνο του σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας με πολύ ελαφρά τραύματα.

  «Έχουμε ζητήσει εγγράφως ενημέρωση, την οποία και περιμένουμε. Σε πολλές επικοινωνίες χθες αλλά και σε σημερινή πρωινή επικοινωνία είχαμε το στοιχείο ότι δεν υπήρχαν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών. Η κ. Μέι ενημέρωσε και είπε ότι υπάρχουν δύο τραυματίες. Είχαμε νεότερες επικοινωνίες κατά τη διάρκεια των οποίων μας είπαν ότι δεν ήταν από τους τραυματίες που έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στη γέφυρα ή μεταφέρθηκαν σοβαρά με ασθενοφόρο, αλλά ήταν ένα ζευγάρι Ελλήνων που περίπου μία ώρα μετά την επίθεση, περπατώντας, μόνοι τους, πήγαν σε ένα νοσοκομείο με πολύ ελαφρά τραύματα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

  Σημείωσε, ακόμη, πως δεν έχει επικοινωνήσει κανείς Έλληνας με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο για να ζητήσει βοήθεια και πως η ίδια η πρεσβεία αναζητεί στοιχεία για να εντοπίσει το ζευγάρι και να τους συνδράμει αν κάτι χρειαστεί.

  Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ έχει ανακοινώσει ότι επτά άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
  Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός.
  Σύμφωνα με την κ. Μέι, ο δράστης ήταν γεννημένος στην Βρετανία και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.
  Σημειώνεται ότι από την χθεσινή επίθεση τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν.