Βαγιωνάς: Αόριστη η απάντηση του ΥΠΑΑΤ για τα προγράμματα leader

    Αόριστη ήταν η απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γεώργιος Βαγιωνάς, σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων leader της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. 
    Ειδικότερα, ο κ. Βαγιωνάς, στις 22 Φεβρουαρίου 2017 είχε καταθέσει σχετική  ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, Ευάγγελο Αποστόλου.
    Στην απάντηση του, ο κ. Αποστόλου επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής υλοποιούνται οι πληρωμές των δαπανών των Ομάδων Τοπικής Δράσης που αφορούν στην προετοιμασία των προγραμμάτων.
    Παράλληλα, σημειώνεται πως: Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 είναι σε διαδικασία σύνταξης του νέου θεσμικού πλαισίου του προγράμματος CLLD περιόδου 2014-2020 (Μέτρα 19.2, 19.3 και 19.4) ώστε να προκηρυχθεί το εν λόγω πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση των ανειλημμένων υποχρεώσεων  που χρονικά είναι περιορισμένη, αλλά και στην καταβολή των αναγκαίων ποσών στις ΟΤΔ που αφορούν πραγματοποιηθείσες  και εξοφληθείσες δαπάνες τους.
    Στον παρακάτω σύνδεσμο η ερώτηση και η απάντηση: