«Keep calm and visit Kassandra» φέτος το καλοκαίρι

  Της Χριστίνας Τσερβελή 
  Με τις προκρατήσεις να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα για το καλοκαίρι του 2017, η Κασσάνδρα έχει βάλει τα καλά της και ετοιμάζεται και φέτος να υποδεχθεί πλήθος τουριστών, που έρχονται για να μαγευτούν από τις ομορφιές της. 
  Ήλιος, θάλασσα, υπέροχες παραλίες, ειδυλλιακά τοπία και έντονη διασκέδαση υπόσχεται και φέτος η Κασσάνδρα, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ιδανικό καλοκαίρι.
  Στο μενού προστίθεται και η τοπική κουζίνα, με τον δήμο Κασσάνδρας να στηρίζει την προβολή του και στη γαστρονομία, προβάλλοντας τοπικά προϊόντα, γεύσεις και συνταγές.  
  Η αρχή έγινε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου στο πλαίσιο της Έκθεσης Τουρισμού Mediterranean Panorama, στην οποία ο δήμος συμμετείχε για 2η χρονιά, παρουσιάστηκαν πιάτα με βάση τα τοπικά προϊόντα της Κασσάνδρας, με καλεσμένους οκτώ Σουηδούς δημοσιογράφους, εξειδικευμένους στο τουριστικό ρεπορτάζ.
  «Αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε έμφαση στη σκανδιναβική αγορά και να προβάλλουμε, όχι μόνο τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και τη γαστρονομία μας», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου Κασσάνδρας και δημοτική σύμβουλος, Μαρία Παπαδημητρίου, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr
  «Νοικιάσαμε ένα εστιατόριο και ο σεφ μας, Τάσος Μπαρτζάς, προετοίμασε συνταγές και πιάτα με βάση τα τοπικά μας προϊόντα», σημείωσε η κ. Παπαδημητρίου. 
  Όμως οι δράσεις για την τουριστική προβολή της Κασσάνδρας δεν σταματάνε εδώ. Αντιθέτως, τώρα ξεκινούν και θα ενισχύονται όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. 
  Με τη Χαλκιδική να κατακλύζεται τα τελευταία χρόνια κυρίως από τουρίστες των Βαλκανίων και της Ρωσίας, ο δήμος Κασσάνδρας επιδιώκει αφενός να διατηρήσει τον τουρισμό στην περιοχή και αφετέρου να τον ενισχύσει, προσελκύοντας κι άλλες αγορές, όπως η Τουρκία και η Σκανδιναβία. 
  Με στόχο λοιπόν την αναβάθμιση των ήδη παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, αλλά και την επέκταση της τουριστικής σεζόν, ο δήμος και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής διοργανώνουν μια σειρά από ξεχωριστές δράσεις και εκδηλώσεις για την καλύτερη προβολή της Κασσάνδρας.
  Εκδηλώσεις 
  – Τον Μάιο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση βασισμένη στη γαστρονομία, σε συνεργασία με τον σεφ Τάσο Μπαρτζά.
  – Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά το Wine Bazaar στην Άθυτο, όπου θα πάρουν μέρος τοπικοί παραγωγοί κρασιού. 
  – Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί ένα παζάρι τοπικών προϊόντων στην Κρυοπηγή, με τους τοπικούς παραγωγούς να έχουν την τιμητική τους. Μια μικρή γιορτή που θα συνοδεύεται από μουσική και χορό. 
  – Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα φεστιβάλ αναρρίχησης στα λουτρά της Αγίας Παρασκευής, όπου, θα δώσουν ραντεβού αναρριχητές από πολλά μέρη του κόσμου. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει σε συνεργασία με το κέντρο αναρρίχησης που έχει δημιουργηθεί εκεί και το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Κασσάνδρας, 
  Δράσεις
  – Αξιοποιώντας το λάδι της περιοχής, σε συνεργασία με την εταιρεία Kayak, ετοιμάζεται ήδη παγωτό με βάση το λάδι, για να αποτελέσει το τοπικό προϊόν της Κασσάνδρας. Αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τον Μάιο. 
  – Τοπικό ελαιόλαδο, με ιδιαίτερη συσκευασία, έχει καθιερωθεί ως επίσημο δώρο του δήμου Κασσάνδρας σε επίσημους προσκεκλημένους.
  – Κάθε καλοκαίρι τοποθετούνται δέκα οθόνες αφής για τους τουρίστες, παρέχοντας πληροφορίες σε έξι διαφορετικές γλώσσες. 
  – Η επίσημη ιστοσελίδα www.visitkassandra.com παρουσιάζεται ανανεωμένη και πλήρως ενημερωμένη για ότι αφορά την Κασσάνδρα και τον τουρισμό της.  
  – Έντυπο 30 σελίδων παρουσιάζει την Κασσάνδρα γεωγραφικά και θεματικά. 
  – Τέλος, ένα φιλόδοξο σχέδιο έχει μπει σε εφαρμογή και αφορά τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών μέσα στην κορυφογραμμή της Κασσάνδρας. Σύμφωνα με την κ. Παπαδημητρίου, έχει γίνει ήδη η προμελέτη, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. 
  Σημειώνεται ότι την προσπάθεια αυτή στηρίζουν όλοι οι επιχειρηματίες του δήμου Κασσάνδρας, ο δήμαρχος Βασίλης Κυρίτσης, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Κασσάνδρας, Χάρης Κουκουβίνος και ο πρόεδρος του ΤΟΧ, Γρηγόρης Τάσιος.

  Φωτογραφίες από το βράδυ στο εστιατόρια της Στοκχόλμης