Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τους δασικούς χάρτες στη Χαλκιδική

  Κορυφώνεται το ενδιαφέρον των πολιτών για το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών που έχει ήδη συντελεστεί για το νομό Χαλκιδικής
  Σε αυτό το πλαίσιο η Δημοτική Ενότητα «Ανθεμούντα» σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα, όπου αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο, ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται και οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την προσφάτως ψηφισθείσα τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
  Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής, κ. Στυλιανός Βαλιάνος , ο οποίος ανέπτυξε το θέμα και απάντησε στα πολλαπλά ερωτήματα του κοινού.
  Στη συζήτηση παρενέβη ειδικός δασολόγος ο οποίος τοποθετήθηκε επί τεχνικών ζητημάτων.
  Ο κ. Βαλιάνος, αναλύοντας τα αναφυόμενα ζητήματα σε σχέση με τις εκτός σχεδίου θιγόμενες περιοχές, θύμισε ότι η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων, η οποία έληγε στις 28.04.2017, έλαβε παράταση για άλλες 45 ημέρες, ενώ εξήγησε στο κοινό και τη διαδικασία απόκτησης οριστικού  τίτλου, από τους καλλιεργητές, επί των εκχερσωμένων εκτάσεων, μέσω της σχετικής νομοθεσίας.
  Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου συνολικά για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, καθώς με το πέρας των δασικών χαρτών ανά την επικράτεια, αναμένεται να αμφισβητηθούν πάνω από 3.000.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει νομοθετική προωτοβουλία για να λύσει το πρόβλημα.