Δικογραφία σε βάρος 17χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

  Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχημάτισε σε βάρος 17χρονου από την Πιερία η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.
  Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες διέθεταν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη κι εντός της ελληνικής επικράτειας.
  Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
  Μετά από έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη όσο και η εμπλοκή του 17χρονου ημεδαπού.
  Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διεξήγαγε έρευνα στην οικία του 17χρονου στην Πιερία.
  Από τον επιτόπιο έλεγχο στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και διαχειριζόταν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις.
  Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.