«Πνοή» μουσικής παιδείας το Ωδείο στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο Ιερισσού (βίντεο)

  Της Χριστίνας Τσερβελή

  «Πνοή» μουσικής παιδείας δίνει το Ωδείο του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Ιερισσού σε περίπου 150 μαθητές, διδάσκοντας τούς τα μυστικά της μουσικής και τις νότες.

  Εδώ και πολλά χρόνια, η μουσική σχολή – ωδείο, που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, αποτελεί μια «ευχάριστη νότα» για τον τόπο και τη γύρω περιοχή, αφού παρέχει τη δυνατότητα διδασκαλίας πολλών οργάνων, όπως πιάνο, κιθάρα, μπουζούκι, βιολί, ντραμς και φλογέρα.
  Έντεκα μουσικοί παραδίδουν μαθήματα και καθοδηγούν τους σπουδαστές τους σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι.

  Μάλιστα, το ωδείο έχει να επιδείξει και μια ξεχωριστή επιτυχία. Η μαθήτρια από το Στανό, Ελένη Χαλκιά, αρίστευσε τον Ιούνιο του 2016, περνώντας 6η στο τμήμα Μουσικών Σπουδών στη σχολή Καλών Τεχνών, με τη βοήθεια της καθηγήτριας Αλίζιας Μαλασιώτη. 
  «Για μας είναι πρότυπο ένα παιδί της μουσικής σχολής να έχει περάσει σε μια τόσο καλή σχολή. Μέσα από το ωδείο και μέσα από τους εξαιρετικούς καθηγητές προσφέρουμε στα παιδιά ότι καλύτερο, τη μουσική», σημειώνει η πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου Ιερισσού, Ελένη Παναγιωτοπούλου, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  Παράλληλα, το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει τα «Μουσικά Απογεύματα», μια σειρά από εκδηλώσεις – συναυλίες των σπουδαστών της μουσικής σχολής. Φέτος τα μουσικά απογεύματα θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου. 
  «Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και να καμαρώσουν τα παιδιά τους», τόνισε η κ. Παναγιωτοπούλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν καταξιωμένους καθηγητές μουσικής. 
  Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ: