Πρόστιμα 61.000 ευρώ σε 948 επιχειρήσεις, από την αρχή του έτους

    Από την αρχή του 2017 μέχρι και σήμερα έχουν ελεγχθεί 948 επιχειρήσεις και έχουν επιβληθεί 70 πρόστιμα ύφους 61.000 ευρώ. Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, στην Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση και αναδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
    Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Βλάχου, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων του τελευταίου τριμήνου, όσον αφορά την αγορά του λιανικού εμπορίου και όσον αφορά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομίας, μεταξύ άλλων στοιχείων γνωστοποιήθηκε ότι από την αρχή του 2017 μέχρι και σήμερα έχουν ελεγχθεί 948 επιχειρήσεις και έχουν επιβληθεί 70 πρόστιμα ύφους 61.000 ευρώ.
    Από αυτά έχουν ήδη πληρωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ, 12 πρόστιμα στο ήμισυ του ποσού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα σε περίπτωση που το επιβληθέν πρόστιμο πληρωθεί μέσα σε τριάντα ημέρες από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης, καταβάλλεται το ήμισυ του ποσού.
    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ