Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου της UNESCO στην Θεσσαλονίκη

    Όλα είναι έτοιμα στη Θεσσαλονίκη για την ετήσια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι τις 5 Απριλίου. «Δίνουμε μεγάλη σημασία στην επιτυχία της» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος επί Εκκλησιαστικών και Πολιτιστικών Θεμάτων, Γιάννης Αμανατίδης, κατά την παρουσίαση του εγχειρήματος σήμερα, μαζί με την πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, στο υπουργείο Εξωτερικών.
    «Η συνάντηση αυτή έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα αλλά και την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς η χώρα μας, εκτός από την προβολή της για τη δραστηριοποίησή της στην UNESCO, προβάλλεται μέσα από αυτή και με θετική ανταπόκριση σε όλους τους υπόλοιπους τομείς» τόνισε ο κ. Αμανατίδης.  
    Η Συνάντηση του Δικτύου θα συγκεντρώσει 70 υψηλόβαθμα στελέχη των εθνικών επιτροπών UNESCO από 40 χώρες της Ευρώπης. Βασικός στόχος της συνάντησης των μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου είναι να υλοποιηθεί αποτελεσματικότερα, ποιοτικότερα, ουσιαστικότερα, αλλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, όπως επισήμανε ο κ. Αμανατίδης, τονίζοντας ότι ένας από τους βασικούς στόχους είναι και η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του, η προώθηση νέων συνεργασιών, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η ισχυροποίηση των δεσμών τους με την «κοινωνία των πολιτών».
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ