Ανακάλυψε τα μονοπάτια του Αριστοτέλη και νιώσε την αδρεναλίνη μπροστά στο ρινγκ (βίντεο)

  Της Χριστίνας Τσερβελή
  Πλήθος πρωτότυπων και εναλλακτικών δράσεων σχεδιάζει και υλοποιεί ο δήμος Αριστοτέλη για να τιμήσει το επετειακό έτος Αριστοτέλη 2016-2017 και να προβάλλει τον τόπο και τις ομορφιές του. 
  Έτσι, για 2η συνεχόμενη χρονιά ο δήμος και το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο υποδέχονται το «Πρωτάθλημα Μακεδονίας – Θράκης, Δρόμου – Αντοχής» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου. 
  «Πρόκειται για ένα ποδηλατικό πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει από την Ιερισσό και θα περάσει από τα ορεινά χωριά του δήμους μας», σημειώνει η πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, Ελένη Παναγιωτοπούλου, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  Η πρώτη διαδρομή των 74,7 χλμ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου. Η εκκίνηση θα γίνει στις 15:00 για την κατηγορία Μάστερς και στις 15:05 για την κατηγορία παιδιών – γυναικών – νεανίδων, από την παραλία Ιερισσού.
  Η διαδρομή περιλαμβάνει τη Στρατονίκη, τα Στάγειρα, το Νεοχώρι, το Παλαιοχώρι, τη Μ. Παναγία, τον Αγ. Ιωάννη Πρόδρομο, το Γομάτι, με πιθανή ώρα τερματισμού του πρώτου αθλητή μεταξύ 17:00 και 17:30. 
  Η δεύτερη διαδρομή των 101,7 χλμ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10:00 για την κατηγορία των αντρών και στις 10:05 για την κατηγορία των εφήβων από την παραλία Ιερισσού.
  Η διαδρομή περιλαμβάνει την Ολυμπιάδα, τη Βαρβάρα (μέσα από το χωριό), το Νεοχώρι, το Παλαιοχώρι, την Μ. Παναγία, τον Αγ. Ιωάννη Πρόδρομο, το Γομάτι, με πιθανή ώρα τερματισμού  του πρώτου αθλητή μεταξύ 13:00 και 13:30. 
  Παράλληλα, ο δήμος Αριστοτέλη προετοιμάζεται να φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνες Kick Boxing, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη. 
  Στις 30 Απριλίου πάνω από 100 αθλητές θα επισκεφτούν την περιοχή για να λάβουν μέρος στους αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Ιερισσού, όπου θα στηθεί ένα ρινγκ, κατάλληλο για Kick Boxing
  Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, φιλοξενείται εδώ και αρκετό διάστημα η έκθεση ζωγραφικής του κ. Νίκου Βεζύνια, δημότη της Αμμουλιανής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού. 
  Μάλιστα, ο κ. Βεζύνιας προσφέρει τρεις από τους πίνακές του για δύο παιδιά της Ιερισσού, τα οποία είχαν ένα ατύχημα πέρυσι το καλοκαίρι, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να σταθεί δίπλα στις οικογένειες. 
  Οι δράσεις του δήμου Αριστοτέλη δεν σταματούν εδώ. Αντιθέτως θα κορυφώνονται όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Μείνετε συντονισμένοι! 
  Δείτε το ρεπορτάζ: