«Αυξημένη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα»

    Αυξημένη ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, τα Κανάρια Νησιά και μακρινούς προορισμούς κατέγραψε ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός Tui, ενώ σημείωσε μία περαιτέρω στροφή από την Τουρκία, η οποία είχε ήδη συρρικνωθεί πέρυσι ως τουριστικός προορισμός, μεταδίδει η εφημερίδα Financial Times.
    «Όπως και στη χειμερινή σεζόν, η χαμηλότερη ζήτηση για τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία αντισταθμίζεται από την υψηλότερη ζήτηση για άλλους προορισμούς, όπως τη Δυτική Μεσόγειο και την Καραϊβική», ανέφερε o Tui, προσθέτοντας ότι οι πελάτες θέλουν να αποφύγουν την πολιτική αβεβαιότητα και τις τρομοκρατικές απειλές σε προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος. Η αναφορά, πάντως, του Tui στην Τουρκία, έρχεται σε αντίθεση με πρόσφατη δήλωση του τουριστικού Οργανισμού, Thomas Cook, ότι υπήρξαν πρώτες συγκρατημένες ενδείξεις για επιστροφή των τουριστών στην Τουρκία.
    Ο Tui σημείωσε ότι οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι σύμφωνες με τις προσδοκίες του, με τα έσοδα να καταγράφουν άνοδο 9% και ο αριθμός των πελατών αύξηση 4%. Επανέλαβε την πρόβλεψή του για αύξηση τουλάχιστον 10% των λειτουργικών κερδών του (κέρδη προ τόκων, φόρων, υποτίμησης και αποσβέσεων) φέτος.
    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ