Όλυμπος, Μέγας Αλέξανδρος και Αριστοτέλης τα brand names της ΠΚΜ

    «Όλυμπος, Μέγας Αλέξανδρος και Αριστοτέλης είναι τα μεγαλύτερα brand names που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε επίπεδο ιστορίας και πολιτισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που μετά το καλοκαίρι, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα γίνουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας εκδηλώσεις με αυτήν ακριβώς τη θεματολογία, με σκοπό την προβολή της περιοχής και του τρόπου με τον οποίο οι προσωπικότητες αυτές συνδέονται με κάθε τόπο», επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος, με αφορμή την έγκριση σχετικών εκδηλώσεων από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας της οργάνωσης. 
    Ο κ. Θάνος διευκρινίζει ότι το υλικό που θα συγκεντρωθεί από τις διοργανώσεις αυτές θα μεταφερθεί στο εξωτερικό όπου θα προβληθεί σε ειδικές θεματικές προβολές στις τουριστικές εκθέσεις και ειδικές θεματικές δράσεις στις οποίες θα συμμετέχει η Περιφέρεια. 
    Παράλληλα, η Περιφέρεια θα επιχειρήσει ένα τουριστικό άνοιγμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς θα λάβει μέρος στην έκθεση που θα γίνει στο Ντουμπάι στα τέλη Απριλίου. 
    «Είναι η πρώτη φορά που ανοίγουμε αυτή την αγορά. Είναι σαφές ότι από την συγκεκριμένη πλευρά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό που ξέρουμε παραδοσιακά, τον ήλιο και τη θάλασσα. Έτσι θα προβάλλουμε την Κεντρική Μακεδονία ως προορισμό εναλλακτικού τουρισμού. Θέλουμε να έχουμε στην περιοχή μας μια αγορά με πάρα πολλά χρήματα. Θέλουμε να μπούμε στο χάρτη αυτών των επιλογών» υπογραμμίζει. 
    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ