Κρατούσε παράνομα 23 αλλοδαπούς και ζητούσε χρήματα για να τους ελευθερώσει

  Ένας 26χρονος άνδρας συνελήφθη καθώς, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κρατούσε κλειδωμένους 23 αλλοδαπούς σε αποθήκη στην περιοχή της Μενεμένης .Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα μέχρι οι οικείοι τους να παραδώσουν χρηματικό ποσό προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.
  Σε βάρος του 26χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, αρπαγή, κατ’ επάγγελμα μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και αντίσταση.
  Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισαν να ξετυλίγουν οι αστυνομικοί ύστερα από καταγγελία αλλοδαπού, σύμφωνα με την οποία ο 19χρονος αδερφός του και ο 18χρονος ανιψιός του κατακρατούνταν παράνομα, για χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.
  Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το απόγευμα εντοπίσθηκε αποθήκη στην περιοχή της Μενεμένης στην οποία μπήκε ο 26χρονος άντρας. Σε αυτή την αποθήκη βρέθηκαν τα συγγενικά πρόσωπα του καταγγέλλοντα κι επιπλέον 21 αλλοδαποί.
  Οι αλλοδαποί ( 21 υπήκοοι Πακιστάν και 2 υπήκοοι Μπαγκλαντές ) κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι οι οικείοι τους να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.
  Ο δράστης που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για περίπτωση κλοπής και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε.
  Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του.
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ