Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης με την Σουηδία

  Αρωμα ελληνικό έχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στην Ουγγαρία. Στην ελληνορωμαϊκή στα 80κ. ο Αλεξ Κεσσίδης κατέκτησε με τη Σουηδία το χρυσό μετάλλιο, καθώς σε ένα συναρπαστικό τελικό επικράτησε με 4-2 του Μπολκβάτζε (Γεωργία). Με αυτό τον τρόπο πήρε το αίμα του πίσω, από την ήττα που είχε πέρυσι στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα 75κ., όπου και πάλι είχαν βρεθεί οι δύο αθλητές αντιμέτωποι.
  Ο Αλεξ δεν είναι απλά ένας ομογενής από τη Σουηδία, είναι ένας αθλητής που έχει αγωνιστεί και διακριθεί με τα ελληνικά χρώματα, ενώ έχει ακόμα ενεργό αθλητικό δελτίο στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ο αδερφός του Λαοκράτης, βγήκε πριν λίγες ημέρες πρωταθλητής Ελλάδας και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
  Ο Αλεξ Κεσσίδης είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας στην Πάλη, ενώ το 2010 ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων, όπου αγωνίστηκε με τα «γαλανόλευκα» και πριν αποφασίσει να αλλάξει εθνικότητα.
  Τα δύο αδέρφια Κεσσίδη έχουν πατέρα Ελληνα και μητέρα Σουηδέζα και μιας και μιλάμε για δύο πρωταθλητές, ενδεχομένως να υπάρχει «άτυπη» μονομαχία στο σπίτι για το ποιος είναι καλύτερος συλλέκτης μεταλλίων.

  Το 2015 ο Λαοκράτης είχε έρθει 12ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι ένα χρόνο αργότερα ο Αλεξ ήρθε 11ος. Πλέον ο Σουηδός, έβαλε ψηλά τον πήχη και αναμένουμε την αντίδραση του Λαοκράτη.  

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ