Επεσε η αυλαία με το Δρόμο Υγείας Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ

    Με το αγωνιστικό κομμάτι που συγκεντρώνει τους περισσότερους συμμετέχοντες (φέτος ο αριθμός ξεπέρασε τα 12.000 άτομα), τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ, έπεσε η αυλαία στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Με αφετηρία το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και τερματισμό στο ύψος του αγάλματος του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», στην παραλιακή της πόλης, αφού προηγουμένως διέσχισαν τις οδούς Λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρου Κουντουριώτου, Λεωφόρο Νίκης, δήλωσαν «βροντερή» παρουσία δρομείς κάθε ηλικίας, φύλλου, μερικοί περισσότερο αναγνωρίσιμοι από κάποιους άλλους, όλοι, όμως, έχοντας τη χαρά της συμμετοχής και της ολοκλήρωσης της διαδρομής.
    Πρώτος στο αγώνισμα τερμάτισε ο Γιώργος Μίνος, του ΑΟ Μυκόνου, με χρόνο 15.27, αφήνοντας πίσω του τον Αντώνη Παπαδημητρίου, από τον ΑΣ Αρης και τον Ευστάθιο Μαυρυδόπουλο, από τον ΓΣ Λαγκαδάς. Το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες κατέκτησε η κορυφαία μαραθωνοδρόμος, Ράνια Ρεμπούλη, με χρόνο 16.36, δεύτερη ήταν η Αθηνά Κοϊνη και τρίτη η Βασιλή Κωνσταντινοπούλου.
    Ειδική βράβευση έγινε με το τέλος του Μαραθωνίου, καθώς ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Οραμα Ελπίδας» θέλησε να τιμήσει τη διοργάνωση, να προωθήσει το μήνυμα ελπίδας και ζωής, παρακινώντας όλους να γίνουν δότες μυελού των οστών.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ