Αυτοί είναι οι «ήρωες» του δήμου Αριστοτέλη – Μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια (φώτο)

  Της Χριστίνας Τσερβελή

  Τους δικούς του «ήρωες» απέκτησε ο δήμος Αριστοτέλης, που σήμερα λάμπει από καθαριότητα αφού συντονίστηκε χθες, Κυριακή 2 Απριλίου, με τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece!».

  Πάνω από 300 εθελοντές ανταποκρίθηκαν θετικά και έλαβαν μέρος στις περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλα τα χωριά του δήμου Αριστοτέλη. 
  «Στην εποχή της οικονομικής κρίσης είναι απαραίτητος ο εθελοντισμός, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Εμείς προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε και να δραστηριοποιήσουμε τον κόσμο γιατί πραγματικά αυτό που μπορούν να κάνουν 300 άνθρωποι δεν μπορούν να το κάνουν εύκολα τα συνεργεία του δήμου», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr
  Έτσι, τοπικοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές δημιούργησαν χθες μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια και μαζί με το προσωπικό του δήμου καθάρισαν δρόμους και παραλίες, κλάδεψαν και φύτεψαν δέντρα, ομορφαίνοντας τον τόπο τους αλλά και τις καρδιές τους. 
  «Σήμερα γίνονται διάφορες δράσεις με τη συμμετοχή πολλών φορέων, συλλόγων και πάντα δίπλα τους βρίσκεται ο δήμος. Πολλοί εθελοντές έχουν βγει. Θάλασσα, βουνό, φυτεύουμε, κλαδεύουμε και καθαρίζουμε», σημείωσε στην politikixalkidiki.gr η πρόεδρος του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου, Ιερισσού,  Ελένη Παναγιωτοπούλου
  Για τις αξίες του εθελοντισμού και την προσπάθεια που γίνεται στα Νέα Ρόδα μίλησε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του χωριού, Σοφία Ισαακίδου, με αφορμή την πανελλήνια εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece».
  «Ο εθελοντισμός στα Νέα Ρόδα είναι πάρα πολύ αναπτυγμένος», τόνισε η κ. Ισαακίδου, σημειώνοντας ότι, όταν απευθύνεται κάλεσμα για την πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους. 
  Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, στα Νέα Ρόδα υπάρχει μια παρέα εθελοντών, οι οποίοι συζητούν ιδέες και υλοποιούν δράσεις για να ομορφύνουν την περιοχή τους.
  Σημειώνεται ότι το «Let’s Do it Greece» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού του περιβάλλοντος, η οποία για 6η συνεχή χρονιά, επιχείρησε να συντονίσει τους πολίτες για να καθαρίσουν την Ελλάδα σε μία μόνο ημέρα, προωθώντας ταυτόχρονα το μήνυμα της διατήρησης ενός καθαρού και υγιούς περιβάλλοντος.