Δήμος Κασσάνδρας: Πρόσω ολοταχώς για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Πευκοχώρι (βίντεο)

  Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Πευκοχώρι είναι ο δήμος Κασσάνδρας, ο οποίος επανέφερε στο προσκήνιο το συγκεκριμένο έργο, μετά το πάγωμά του το 2008. 
  Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος, Θωμά Κοντό, ο δήμος Κασσάνδρας βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου στην περιοχή και να προχωρήσει στην επανεκκίνησή του. 
  Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της γενικής γραμματείας αθλητισμού το 2007 και είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε κοινοτική έκταση του δήμου. Ωστόσο, το φθινόπωρο του 2008 προέκυψε ένα ιδιοκτησιακό θέμα με το συγκεκριμένο ακίνητο. 
  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Κοντός στην politikixalkidiki.gr, οι ιδιοκτήτες όμορης έκτασης προσέφυγαν στο δικαστήριο, καταθέτοντας αγωγή, σύμφωνα με την οποία, κατά την έκδοση της άδειας για την ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου, ενσωματώθηκε παράνομα ένα τμήμα της ιδιοκτησίας τους στην κοινοτική έκταση. 
  Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα, το έργο να παγώσει, η σύμβαση με τον εργολάβο να διαλυθεί και το Κλειστό Γυμναστήριο να βρεθεί εκτός του προϋπολογισμού της γενικής γραμματείας αθλητισμού. 
  «Από τότε μέχρι το 2014 δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς του δήμου», σημειώνει ο κ. Κοντός, προσθέτοντας ότι η νέα διοίκηση του δήμου Κασσάνδρας είναι αυτή που επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο και ξεκίνησε τις διαδικασίες, ώστε να ξεκολλήσει η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου. 
  Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2015 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού θέματος, προτείνοντας στους ιδιοκτήτες την ανταλλαγή της επίμαχης έκτασης, που αποτελεί και την πρόσβαση στο χώρο που κατασκευάζεται το Κλειστό Γυμναστήριο, με άλλο δημοτικό οικόπεδο. 
  «Αυτή τη στιγμή προχωράμε στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα της ανταλλαγής και να ανοίξει ο δρόμος για την συνέχιση του έργου», υπογράμμισε ο κ. Κοντός. 
  Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος, ο δήμος Κασσάνδρας θα κάνει μια προσπάθεια να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων της γενικής γραμματείας αθλητισμού για το 2017.
  Ωστόσο, όπως αναφέρει, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών της χώρας, είναι ίσως αδύνατο να δοθεί το απαραίτητο κεφάλαιο για την υλοποίηση του έργου. 
  Στην περίπτωση αυτή ο δήμος θα προχωρήσει στην κατασκευή του έργου με ιδίους πόρους. «Ήδη στον προϋπολογισμό του 2017 έχουμε βάλει ανάλογο κωδικό για το έργο αυτό, με σκοπό μέσα στο έτος να βγει σε δημοπράτηση και το 2018 να ξεκινήσει η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Πευκοχώρι», τόνισε ο κ. Κοντός.

  Δείτε το ρεπορτάζ:

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή