Άστραψε από καθαριότητα ο δήμος Σιθωνίας – Πλήθος εθελοντών «σάρωσε» τις ακτές

    Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Σιθωνίας ένωσε τις δυνάμεις του με τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε στην πανελλήνια περιβαλλοντική καμπάνια «Let’s do it Greece». 

    Συνεργεία του Δήμου, σχολεία, σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες «σάρωσαν» πολυσύχναστες ακτές της Σιθωνίας και απομάκρυναν σκουπίδια και φερτά υλικά, αποκαθιστώντας την άρτια εικόνα του περιβάλλοντος.

    Η περιβαλλοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece» ξεκίνησε το 2012 με το φιλόδοξο όραμα να εμπνεύσει και να ενώσει όλες τις εθελοντικές δράσεις για ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον, τόσο φυσικό όσο και αστικό.

    Ο Δήμος Σιθωνίας, πάντοτε αρωγός και υποστηρικτής σε τέτοιου είδους δράσεις, συμμετέχει κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρισμού, κινητοποιώντας φορείς, σχολεία, συλλόγους και εθελοντικές ομάδες. Η προστασία του περιβάλλοντος και ο εθελοντισμός αποτελούν για τη Δημοτική Αρχή στοχεύσεις υψηλής προτεραιότητας, τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όσο και για συμβολή τους στην τουριστική υπεραξία της Σιθωνίας, γνωστή διεθνώς για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της.

    Στις δράσεις συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου, το Γυμνάσιο Νικήτης, το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις του Ν.Μαρμαρά, η Εθελοντική Ομάδα Ν. Μαρμαρά, οι Περιπατητική Ομάδα Ν. Μαρμαρά και ο Σύλλογος Γυναικών Ν.Μαρμαρά.