Νέα ένταση σε εκδήλωση στο ΠΑΜΑΚ με ομάδα αντιεξουσιαστών

  Νέα ένταση προκλήθηκε αργά το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), μετά το πέρας της εκδήλωσης «Η Τέχνη αποτυπώνει τον μετανάστη».
  Ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών –φοιτητών του ΠΑΜΑΚ και μη- συγκεντρώθηκε στο προαύλιο του πανεπιστημίου και απαίτησε την αποχώρηση αστυνομικών, που είχαν κληθεί από την Πρυτανεία, προκειμένου να περιφρουρήσουν την εκδήλωση (μετά τα χθεσινά επεισόδια στη διάρκεια των οποίων οι αντιεξουσιαστές προειδοποίησαν πως θα επιστρέψουν).
  Οι αστυνομικοί αποχώρησαν, οι νεαροί αντιεξουσιαστές εισήλθαν στο φουαγιέ του σχεδόν άδειου πανεπιστημίου (καθώς η εκδήλωση είχε ολοκληρωθεί) και απέτρεψαν τον πρύτανη να μπει στο χώρο.
  «Αυτό που υποκείμεθα δεν είναι κρίση οικονομική αλλά ηθική και παιδείας» δήλωσε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Αχιλλέας Ζαπράνης και επανέλαβε την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά των εισβολέων στο πανεπιστήμιο, που παρέμεναν στους χώρους χωρίς όμως να προκαλούν φθορές.
  Να σημειωθεί, την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και την έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου.
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ