Δήμος Κασσάνδρας: Ενίσχυσε τον στόλο καθαριότητας και είναι πρώτος στην ανακύκλωση (βίντεο)

  Με γνώμονα την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, ο δήμος Κασσάνδρας, εδώ και έναν χρόνο, έχει ενισχύσει τον στόλο καθαριότητάς του, αναθέτοντας την υπηρεσία αυτή σε εργολάβο. 

  Μάλιστα, ο δήμος Κασσάνδρας, μέσα σε μικρό διάστημα, έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος δήμος στη Χαλκιδική όσο αφορά την ανακύκλωση.

  Η συνεργασία του δήμου με τον εργολάβο για την αποκομιδή των απορριμμάτων ξεκίνησε στις 29 Μαΐου το 2016 και βελτίωσε σημαντικά την καθημερινότητα του κόσμου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η Κασσάνδρα σφύζει από ζωή.
  Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος για την καθαριότητα του δήμου Κασσάνδρας, Αντώνης Μιχαλάκης, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr, η απόφαση αυτή πάρθηκε με δύο κριτήρια. Αφενός γιατί δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός και το εξειδικευμένο προσωπικό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του δήμου και αφετέρου για να προσφερθεί καλύτερη και ποιοτικότερη υπηρεσία στους δημότες.

  «Εδώ και περίπου έναν χρόνο η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κασσάνδρας έχει ανατεθεί σε εργολάβο, ο οποίος έχει αναλάβει τόσο την αποκομιδή των απορριμμάτων και τη συλλογή των ογκωδών αντικειμένων όσο και την ανακύκλωση», τόνισε ο κ. Μιχαλάκης, σημειώνοντας ότι ήταν μια σωστή απόφαση με βάση τα αποτελέσματα για τους κατοίκους του δήμου.

  «Την ανακύκλωση την ξεκινήσαμε πρώτοι σαν δημοτική αρχή στον δήμο Κασσάνδρας, τον Σεπτέμβριο του 2015, με δικό μας όχημα που μας το παραχώρησε η ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης και κάδους απορριμμάτων. Στην πορεία είχαμε και τη συμβολή του εργολάβου γιατί προβλέπεται στη σύμβασή του», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι «μέσα σε έναν χρόνο έχουμε προσπεράσει όλους τους δήμους του νομού, οι οποίοι κάνουν ανακύκλωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

  Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ:

   


  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή