Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια

  Την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), Αχιλλέας Ζαπράνης, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα 24ωρα στο ίδρυμα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το προσφυγικό. 
  Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ συναντήθηκε με την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, στην οποία εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλλει μήνυση τις επόμενες μέρες, προκειμένου να εντοπιστούν και να διωχθούν ποινικά οι «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων. 
  Στο πλαίσιο αυτό, το πανεπιστημιακό ίδρυμα, σύμφωνα με τον κ. Ζαπράνη, συγκεντρώνει οπτικοακουστικό υλικό με τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, το οποίο θα συμπεριληφθεί στη μήνυση. 
  Η εισαγγελέας φέρεται να ενημέρωσε τον πρύτανη του ιδρύματος ότι εφόσον υποβληθεί η μήνυση, θα διαταχθεί από την εισαγγελία -όπως προβλέπεται άλλωστε- προκαταρκτική έρευνα. Κατά πληροφορίες, από την Αστυνομία διεξάγεται ήδη έρευνα για αδικήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως και συνδέονται με τα συγκεκριμένα επεισόδια. 
  Όπως έγινε γνωστό, τέλος, ανάλογη επίσκεψη προτίθεται να κάνει ο κ. Ζαπράνης το επόμενο διάστημα και στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. 
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ