Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για αξιολόγηση και προσφυγικό

    Το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης σήμερα στη Βουλή.
    Η Βουλή δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. «Η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη αβεβαιότητα, γίνεται κάποια δήθεν διαπραγμάτευση, δίνονται ανύπαρκτες μάχες επί θεμάτων που είναι ήδη τακτοποιημένα» είπε η κ. Βούλτεψη και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι χθες το πρωί «ξιφούλκησε λέγοντας ότι θα συγκαλέσει τη Σύνοδο του ευρώ και το βράδυ το πήρε πίσω διότι φαίνεται έμαθε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί».
    Η βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε επίσης, αναφορικά με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ότι έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις το ζήτημα των κλειστών βορείων συνόρων και κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να παίζει τις κουμπάρες», να ζητήσει από την ΕΕ μια ξεκάθαρη απάντηση απέναντι στα φαινόμενα αυτά.
    «Θέτω ξανά αυτό το θέμα, το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Ενώ εμείς κυρώνουμε εδώ συμφωνίες με άλλες χώρες, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που είναι κλειστά τα σύνορά μας, αυτό δεν επιτρέπεται είναι πολύ ντροπιαστικό και έπρεπε να ζητηθεί από την ΕΕ να πάρει θέση» είπε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε, κλειστές οι τράπεζες, κλειστά τα βόρεια σύνορά μας, η χώρα έχει πρόβλημα. Όταν είναι κλειστά τα βόρεια σύνορα, ακόμη και 100 να έρχονται, από ανατολικά, τα νησιά γεμίζουν. Δεν υπάρχει καμία δίοδος και ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία ασύλου και το ξέρουμε. Επειδή φαίνεται ότι παίζουμε πολύ τις κουμπάρες, να θέσουμε στα σοβαρά και να πάρουμε μια απάντηση τι θα γίνει με την κλειστή δίοδο στα Βαλκάνια».
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ