Εμπνευσμένα από τα θύματα των τροχαίων τα ονόματα των σηράγγων στα Τέμπη

    Εμπνευσμένη από την ελληνική ιστορία και τα θύματα των Τεμπών θα είναι η ονοματοδοσία των σηράγγων που εγκαινιάστηκαν σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας – Θεσσαλονίκης. 
    «Η σημερινή ημέρα μάς γεμίζει μνήμες για τους πολίτες που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη. Τιμώντας αυτούς τους ανθρώπους, οι σήραγγες θα ονομαστούν με τα ονόματά τους», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι η μία από τις δύο σήραγγες παίρνει το όνομα του Μακροχωρίου Ημαθίας, του χωριού από το οποίο κατάγονταν οι αδικοχαμένοι μαθητές του δυστυχήματος στην Κοιλάδα.
    «Τον Φεβρουάριο του 2015, μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, κανείς δεν πίστευε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα ολοκλήρωνε τα βαλτωμένα έργα με τις συμβάσεις των υψηλών διοδίων και των υψηλών αποζημιώσεων και τις μηδενικές κοινωνικές προβλέψεις, που μας έβρισκαν και μας βρίσκουν αντίθετους. Κανείς δεν πίστευε ότι θα αντιμετωπίζαμε σε τόσο μικρό χρόνο τις χρόνιες καθυστερήσεις, τις απαλλοτριώσεις, τις αδειοδοτήσεις, ότι θα επιλύαμε τα τεχνικά θέματα, ότι το 1,6 δισ. ευρώ των αποζημιώσεων ως το 2014 θα περιοριζόταν σημαντικά και ότι τελικά θα ολοκληρώνονταν τα έργα», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.