Ένα νέο καταφύγιο για τα παιδιά αποκτά «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

    Μια ακόμη φιλόξενη αγκαλιά, μέσα από τη θαλπωρή ενός σπιτιού, αποκτούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και φιλοξενούνται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς εγκαινιάζεται, σήμερα, η πρώτη ορεινή εξοχική κατοικία του Οργανισμού, στην περιοχή Πέντε Βρύσες του δήµου Λαγκαδά.
    «Η λειτουργία του συγκεκριμένου σπιτιού θα είναι διπλή: θα χρησιμοποιείται για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ως μεταβατική λύση, όταν η εισαγγελία κρίνει ότι παιδιά πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από τα σπίτια τους αλλά και ως εξοχικό για τις διακοπές των παιδιών που μεγαλώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές» διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος.
    Το σπίτι, 70 τετραγωνικών μέτρων, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 16 παιδιών και είναι δωρεά της Στυλιανής Μουρατίδου.
    «Εχουμε συνεχώς αιτήματα για φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο απ’ όλη την Ελλάδα και μακάρι να είχαμε άλλα 15 σπίτια για να καλύψουμε τις ανάγκες. Όμως οι δυνατότητές μας δεν είναι ατέλειωτες, με βάση και το γεγονός ότι λειτουργούμε επί 24ωρου βάσεως και η οικονομική μας επιβίωση αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι στην «τράπεζα» του «Χαμόγελου», υπάρχουν πολλές καταθέσεις ψυχής.
    Σημειώνεται ότι η κατοικία που εγκαινιάζεται σήμερα, ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε μέσω χορηγίας από την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και της υποστήριξης του δήμου Λαγκαδά και της εταιρείας Henkel.