Το Πεντάγωνο παρουσιάζει στρατιωτικές επιλογές για τη Συρία στον Λευκό Οίκο

  O Λευκός Οίκος εξετάζει τις στρατιωτικές επιλογές που του παρουσίασε το Πεντάγωνο ως αντίδραση στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας στην Ιντλίμπ την Τρίτη, έγινε σήμερα γνωστό από έναν Αμερικανό αξιωματούχο.
  Αυτός ο αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο κι οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ενώ οι επιλογές δράσης, που παρουσιάστηκαν έπειτα από αίτημα του Λευκού Οίκου, περιλαμβάνουν ιδίως πλήγματα που θα επιτρέψουν να καθηλωθούν στο έδαφος τα πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας.
  Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επίσης μετέδωσε, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο, ότι το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος εξετάζουν ενδελεχώς τις στρατιωτικές επιλογές που έχουν.
  Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις θα συζητήσει τις επιλογές αυτές κατά τη συνάντησή του με το πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην εξοχική του κατοικία στην Φλόριντα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας.
  Ο Μάτις αναμένεται να μεταβεί αργότερα σήμερα στην Φλόριντα στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης επίσκεψης.
  Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι συζητήσεις σχετικά με την αμερικανική αντίδραση ήδη διεξάγονται μεταξύ του Μάτις και του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Χ.Ρ Μακμάστερ.
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ