Οι μικρές Λαζαρίνες της Ν. Γωνιάς μοίρασαν λαζαράκια και χαμόγελα (φώτο)

    Για 2η συνεχόμενη χρονιά αναβίωσε το έθιμο των Λαζαρίνων στη Ν. Γωνιά Χαλκιδικής, με τις μικρές Λαζαρίνες, τα κορίτσια του παιδικού-εφηβικού χορευτικού, να τριγυρνάνε σε όλο το χωριό, λέγοντας τα κάλαντα του Λαζάρου. 
    Οι μικρές Λαζαρίνες, ντυμένες με παραδοσιακές στολές και κρατώντας στα χέρια τους καλαθάκια με λουλούδια, έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα και μοίρασαν λαζαράκια, τα οποία έφτιαξε με τα χεράκια της η ταμίας του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Γωνιάς, κ. Βουτσή Αικατερίνη.
    Τα σπίτια του χωριού τις υποδέχτηκαν με χαρά και χαμόγελα, δίνοντας στα κορίτσια μικρά φιλοδωρήματα. Οι παλιές νοικοκυρές, που γνωρίζουν καλά το έθιμο από τα νιάτα τους, εκτός από ένα μικρό φιλοδώρημα, κέρασαν και αυγουλάκια στις Λαζαρίνες.
    «Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα πλησιάζουν, ανασύρουμε πληροφορίες για έθιμα παλαιότερων εποχών, τότε που όλα έμοιαζαν πιο αγνά και όμορφα, πιο κοντά στην Πίστη. Αναβιώνουμε τα έθιμα αυτά μαζί με τα παιδιά μας και ζούμε το νόημα των ημερών», είπε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Γωνιάς στην politikixalkidiki.gr.

    * Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από την κ. Μερσίνη Τσόγκα