«Καλούμε το υπουργείο να ενισχύσει τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική»

  Ανακοίνωση για το περιστατικό του θανάτου του 38χρονου στην Ουρανούπολη και την καθυστερημένη επέμβαση του ΕΚΑΒ εξέδωσε το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, κάνοντας λόγο για προβληματική κατάσταση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ και ελλείψεις σε προσωπικό. 
  Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
  «Το προχθεσινό συμβάν με την καθυστερημένη επέμβαση του ΕΚΑΒ στην Ουρανούπολη με συνέπεια την τραγική κατάληξη συμπολίτη μας, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την σοβαρότατη και προβληματική κατάσταση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της αλλά κυρίως των ελλείψεων σε προσωπικό.
  Στην Χαλκιδική ενώ υπάρχουν σε λειτουργία 5 ασθενοφόρα για την γεωγραφική κάλυψη των περιστατικών, απασχολούνται 36 από τους απαραίτητους 67 διασώστες, με αποτέλεσμα οι μισές περίπου βάρδιες να μένουν ακάλυπτες και έτσι να μην καλύπτονται όλες οι περιοχές ταυτόχρονα και να μην επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περιστατικό που προκύπτει. Ενδεικτικά, για το προχθεσινό περιστατικό στην Ουρανούπολη, υπήρχε μόνο ένα διαθέσιμο ασθενοφόρο στην Κασσανδρεία το οποίο και μετακινήθηκε με εύλογη καθυστέρηση.
  Καλούμε τόσο το υπουργείο, όσο και την διοίκηση του ΕΚΑΒ να δώσουν άμεσες και μόνιμες λύσεις για την ενίσχυση, την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Χαλκιδική: με άμεσες προσλήψεις διασωστών και οδηγών, με ενίσχυση του (όχι εποχιακά μόνο αλλά και για όλο τον χρόνο λόγω της γεωγραφικής και χιλιομετρικής ιδιαιτερότητας της Χαλκιδικής), την επέκταση του με μηχανές άμεσης επέμβασης και πρώτων βοηθειών, την επέκτασης ή και μόνιμης επέμβασης ελικοπτέρου από την Θεσσαλονίκη και τέλος την εξέταση της δημιουργίας αυτοδιοικούμενου παραρτήματος στην Χαλκιδική.
  Εκφράζοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για το τραγικό συμβάν, αγωνιζόμαστε με τις άμεσες παρεμβάσεις μας προς την πολιτεία και τους φορείς της ώστε να είναι και το τελευταίο κάτω από αυτές τις συνθήκες».