Οι μισοί Έλληνες δεν γνωρίζουν την τιμή της χοληστερόλης τους

    Η έλλειψη ενημέρωσης και η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, όπως προκύπτει από την επεξεργασία στοιχείων του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, όπου μόνο οι μισοί Έλληνες γνωρίζουν την τιμή της χοληστερόλης τους και από αυτούς που τη γνωρίζουν, μόνο οι μισοί κάνουν κάτι για να την μειώσουν. Ακόμα, περίπου ένας στους έξι που λαμβάνουν υπολιπιδαιμική αγωγή αναγκάζεται να την διακόψει, λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθει στην οικονομική δαπάνη της συμμετοχής του.
    Το πρόγραμμα με την επωνυμία «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης» που υλοποιείται εδώ και 11 συνεχή έτη από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), συμπεριλαμβάνει, μέχρι στιγμής, δεδομένα από 60.000 άτομα, δημιουργώντας την μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων στον ελληνικό πληθυσμό.
    Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Γεώργιος Ανδρικόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το 32ο συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, σε συνεργασία με την Α? Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 21 και 22 Απριλίου, στην Αθήνα.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ