Χαλκιδική: Μόνο δύο τα ασθενοφόρα που επιχειρούν τη νύχτα – Αδυναμία να καλυφθούν οι ανάγκες

  Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό θανάτου του 38χρονου στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, ο οποίος ξεψύχησε από καρδιολογικό πρόβλημα, περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για εγκλήματα διαχειριστικής ανεπάρκειας. 
  Οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται κατά τη διακομιδή, λόγω ελλείψεων ασθενοφόρων, θέτουν σε κίνδυνο της ζωή των ασθενών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ,.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Χαλκιδική υπάρχουν έξι τομείς του ΕΚΑΒ που εδρεύουν στα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο και ο κάθε τομέας, για να μπορεί να θέτει στην κίνηση ένα ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, χρειάζεται στη δύναμή του τουλάχιστον 11 διασώστες. 
  «Συνολικά οι σταθμοί ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής διαθέτουν 32 διασώστες. Η δύναμη των διασωστών που επιχειρούν είναι κάτω του ορίου ασφαλείας. Απαιτείται η κάλυψη των Σταθμών τουλάχιστον με άλλους τόσους. Δύο είναι τα ασθενοφόρα που επιχειρούν τη νύκτα σε όλη την Χαλκιδική. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε διακομιδές. Κινδυνεύουν κατ’ εξακολούθηση σοβαρά έκτακτα περιστατικά. Οι διακομιδές γίνονται με ιδιωτικά μέσα», επισημαίνει η ανακοίνωση. 
  Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε τον περασμένο Νοέμβριο μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της διοίκησης του ΕΚΑΒ για συγκεκριμένα περιστατικά ανθρώπων, που είτε κινδύνεψαν είτε έχασαν τη ζωή τους, λόγω έλλειψης ασθενοφόρων και μεγάλων καθυστερήσεων κατά τη διακομιδή τους.
  Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τη νύχτα της Παρασκευής 7/4/2017 προς Σάββατο 8/4/2017, έφυγε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, για να παραλάβει 38χρονο ασθενή με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα από την Ουρανούπολη, γιατί τη συγκεκριμένη νύκτα οι τέσσερις ενδιάμεσοι Σταθμοί του ΕΚΑΒ δεν είχαν ασθενοφόρο στην κίνηση. Ως αποτέλεσμα, ο 38χρονος έχασε τη ζωή του, εν αναμονή του ασθενοφόρου.
  Δείτε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.