ΕΚΑΒ: Παραποιήθηκαν τα γεγονότα για τον 55χρονο στη Ν. Σκιώνη – Έφτασε ασθενοφόρο σε 22 λεπτά

  Για παραποίηση των γεγονότων σχετικά με τον θάνατο του 55χρονου από τη Ν. Σκιώνη Χαλκιδικής, λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου, κάνει λόγο η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
  Όπως αναφέρει η ίδια, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε σε 22 λεπτά από το Κέντρο Υγείας της Κασσανδρείας, το οποίο μάλιστα ήταν εκτός βάρδιας. 
  «Τα πράγματα έχουν παραποιηθεί και “τραβηχθεί” εις βάρος του ΕΚΑΒ. Βέβαια έχουμε ελλείψεις, αλλά αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, που αφορά όλη τη χώρα» σημείωσε η κ. Ματσικούδη. 
  Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, Σοφία Δημοπούλου, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ίδια ενημερώθηκε σήμερα από τον εθελοντή διασώστη, ο οποίος προέβη στις καταγγελίες, ότι τον κάλεσαν στις 22:11 το βράδυ στο σπίτι του 55χρονου στη Σκιώνη, όπου πήγε από τη Φούρκα και του έκανε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). 
  «Στις 22:30 πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο διασώστης το ΕΚΑΒ και του είπανε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και ότι το μόνο διαθέσιμο ασθενοφόρο είναι στον Πολύγυρο, το οποίο  ήταν σε άλλο περιστατικό και έπρεπε να τελειώσει και στη συνέχεια να ξεκινήσει για τη Σκιώνη. Στις 22:33 έγινε κλήση στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και εκείνη την ώρα υπήρχε ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος άρχιζε βάρδια στις 23:00, αλλά είχε έρθει νωρίτερα. Σήκωσε εκείνος το τηλέφωνο και έφυγε αμέσως για τη Σκιώνη, όπου έφτασε στις 22:55, δηλαδή πριν από την ώρα που άρχιζε επίσημα η βάρδια του. Έκανε 22 λεπτά για να φτάσει. Με δεδομένη τη χιλιομετρική απόσταση αυτό είναι φυσιολογικό, έφτασε στον χρόνο που προβλέπεται να φτάσει. Δυστυχώς ο άνθρωπος είχε πεθάνει. Έκαναν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και επτά απινιδώσεις για μία ώρα και ένα τέταρτο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε η καρδιά», εξήγησε κ. Δημοπούλου.
  *Φωτογραφία αρχείου