Και δεύτερος θάνατος στη Χαλκιδική λόγω έλλειψης ασθενοφόρου (βίντεο)

    Τη ζωή του έχασε χθες το βράδυ ένας 55χρονος άντρας από ανακοπή καρδιάς στη Χαλκιδική, λόγω έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, όπως αποκάλυψε σήμερα εθελοντής διασώστης, μιλώντας στον ANT1.

    Ο άτυχος ασθενής υπέστη καρδιακή προσβολή στο χωριό Νέα Σκιώνη, στην περιοχή της Κασσανδρείας, όπου λειτουργεί Κέντρο Υγείας που διαθέτει και ασθενοφόρο. Δεν διαθέτει όμως προσωπικό και έτσι το συγκεκριμένο όχημα ήταν ακινητοποιημένο, την ώρα που το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο βρισκόταν σε απόσταση 80 χιλιομέτρων.

    Συγκεκριμένα, αντιμετώπιζε άλλο περιστατικό στον Πολύγυρο και θα μπορούσε να πάει στον 55χρονο με το έμφραγμα μόνο αφού ολοκλήρωνε την υποχρέωσή του εκεί. Αυτό σημαίνει πως από την στιγμή που ειδοποιήθηκε, θα χρειαζόταν περίπου μιάμιση ώρα ώσπου να φτάσει στην Νέα Σκιώνη.

    Το περιστατικό αποκάλυψε ο εθελοντής διασώστης που κλήθηκε για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο 55χρονο και είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες, καθώς το Σάββατο ένας 38χρονος έχασε τη ζωή του στην Ουρανούπολη, με το ασθενοφόρο να φτάνει σχεδόν δύο ώρες αφότου κλήθηκε.


    Δείτε το βίντεο της εκπομπής: