Εκδήλωση ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες στο Ν. Μαρμαρά

    Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μαρμαρά και του Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής,κ. Στυλιανού Βαλιάνου, πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017,  μια ακόμα εκδήλωση ενημέρωσης για το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, αυτή τη φορά στο Ν. Μαρμαρά.
    Ο κ. Βαλιάνος, εισηγούμενος το θέμα και επικουρούμενος από το δασολόγο κ. Βελισσάριο Χωρινό, ανέφερε αναλυτικά τις πτυχές της πολυδαίδαλης δασικής νομοθεσίας καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης των νομικών ζητημάτων που αναφύονται.
    Με την ιδιότητα του νομικού προσέγγισε και το θέμα της εξαγοράς των εκχερσωμένων εκτάσεων αλλά και ζητήματα που άπτονται των οριστικών διανομών καλλιεργήσιμης γης από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και το θέμα αγοράς μοναστηριακών δασικών εκτάσεων από ιδιώτες, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την εν λόγω περιοχή.
    Προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων που γεννά ο δασικός χάρτη για επιμέρους περιπτώσεις που απασχολούν τους πολίτες ενώ έγινε υπενθύμιση ότι η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων λήγει στις 12 Ιουνίου 2017 και η προθεσμία υποβολής αίτησης εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2017.
    Τη Δημοτική Κοινότητα Ν.Μαρμαρά εκπροσώπησαν οι Γεώργιος Καπλάνης, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και Αβραάμ Σαλπιγκτίδης, δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σιθωνίας