«Άμεση ανάγκη στελέχωσης των μονάδων υγείας στη Χαλκιδική»

  Την άμεση ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με αφορμή τα δύο περιστατικά θανάτων στο νομό.
  Αναλυτικά η επιστολή:  
  «Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
  Με αφορμή τα δύο τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στο χρονικό διάστημα μόλις μίας εβδομάδας στη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να χαθούν άδικα δύο ανθρώπινες ζωές (ενός 38χρονου από την Ουρανούπολη και ενός 55χρονου από την Ν. Σκιώνη), λόγω έλλειψης ασθενοφόρων με συνέπεια τη μεγάλη καθυστέρηση της διακομιδής τους στο Γενικό Νοσοκομείο, θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μου τόσο για την υγεία των μόνιμων κατοίκων του νομού μας όσο και των τουριστών που άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στο νομό καθώς εισερχόμαστε πλέον στην τουριστική περίοδο. 
  Κύριε Υπουργέ, η Χαλκιδική είναι ένας νομός αφενός με  ιδιαίτερη γεωμορφολογία γεγονός που καθιστά την έγκαιρη πρόσβαση στο μοναδικό νοσοκομείο του νομού αρκετά δύσκολη για την πλειοψηφία των κατοίκων, αφετέρου πρόκειται για έναν από τους πιο τουριστικούς νομούς της χώρας που δέχεται ετησίως έναν μεγάλο αριθμό τουριστών.
  Τα χαρακτηριστικά αυτά σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο της υγείας του νομού, καθιστούν άμεση και επιτακτική την ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με ασθενοφόρα, οδηγούς και ιατρικό προσωπικό, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
  Στη σημερινή εποχή είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές που κάτω από συνθήκες καλής λειτουργίας του συστήματος υγείας θα είχαν σωθεί».