Σε επιφυλακή η τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

    “Όπως κάθε χρόνο έτσι και το τετραήμερο του Πάσχα θα έχουμε το σύνολο των διαθέσιμων αστυνομικών δυνάμεων στο δρόμο. Θα υπάρξουν και αρκετά σημεία τροχονομικών ελέγχων με στόχο όχι να σημειώσουμε παραβάσεις, αλλά να αποτρέψουμε παραβάσεις”. Αυτό τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” ο αστυνομικός διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Σουρβίνος.
    Ο κ. Σουρβίνος τόνισε ότι “τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες εξόδους δεν έχουμε συνήθως ατυχήματα στις εθνικές οδούς γιατί οι συνεχείς έλεγχοι της τροχαίας λειτουργούν αποτρεπτικά, χρειάζεται ωστόσο μεγαλύτερη προσοχή από τους οδηγούς στο επαρχιακό δίκτυο και αποφυγή υψηλών ταχυτήτων”.
    Ο ίδιος τόνισε ότι “οι οδηγοί δεν πρέπει να πίνουν καθόλου αυτές τις ημέρες και να μην ξεκινούν το ταξίδι αν είναι κουρασμένοι γιατί αλκοόλ και κούραση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε τροχαία ατυχήματα”.
    Παράλληλα, από αύριο στις τρεις το μεσημέρι απαγορεύεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων-φορτηγών για το ρεύμα εξόδου στη Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, για το ρεύμα εξόδου στη Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ομοίως στην ΠΑΘΕ, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 το πρωί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα για το ρεύμα εξόδου και τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ για το ρεύμα εισόδου.
    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ