Ανακαινίζονται τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής – Πνεύμονας για την περιοχή η λειτουργία τους (φώτο-βίντεο)

  Σε ανακαίνιση του υδροθεραπευτηρίου της Αγίας Παρασκευής προχωρά ο δήμος Κασσάνδρας, μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου, με σκοπό να αποκαταστήσει τις φθορές που έχει επιφέρει ο χρόνος, τόσο στο κτήριο, όσο και στις εγκαταστάσεις νερού.
  Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Κασσάνδρας και το κόστος της ανακαίνισης αναμένεται να φτάσει τις 100.000 ευρώ. 
  Η ανακαίνιση χαρακτηρίστηκε αναγκαία, καθώς είναι ένας χώρος ζωτικής σημασίας για την περιοχή, λόγω της ιδιαίτερης θεραπευτικής ιδιότητας των νερών του, που προσελκύουν πλήθος τουριστών. 
  «Αν δεν προχωρούσαμε στην ανακαίνιση, τα λουτρά θα έκλειναν γιατί δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πλέον, λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο χώρος», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Κασσάνδρας, Χάρης Κουκουβίνος, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.
  «Προχωρήσαμε σε ανακαίνιση των μπάνιων και της εσωτερικής και εξωτερικής πισίνας, που είχε σχεδόν καταρρεύσει», σημειώνει ο κ. Κουκουβίνος, προσθέτοντας ότι «με τα κατάλληλα μέσα και τη σωστή μελέτη στοχεύουμε να δημιουργήσουμε εγκαταστάσεις που θα αντέχουν στον χρόνο, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα».
  «Τα λουτρά Αγίας Παρασκευής είναι κάτι μοναδικό στην Ελλάδα, είναι πραγματικά ιαματικά λουτρά, καθώς αντιμετωπίζονται πολλά προβλήματα ιατρικής φύσεως. Είναι ένα από τα πνευμόνια της Κασσάνδρας. Είναι ζωτικής σημασίας, θα φέρει ανάπτυξη σε πολλούς τομείς», υπογράμμισε ο ίδιος. 
  Τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής αναμένεται σε λίγο καιρό να είναι έτοιμα και πλήρως εξοπλισμένα για να υποδεχτούν τον κόσμο, που σπεύδει να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους. 
  Θα παρέχουν εσωτερική και εξωτερική πισίνα με ιαματικό θαλασσινό νερό, σάουνα, υδρομασάζ, μασάζ, φυσιοθεραπεία κ.α.
  Τα ιαματικά λουτρά βοηθάνε στη θεραπεία πολλών παθήσεων, που σχετίζονται με τα οστά, τις αρθρώσεις και τους μύες, Επιπλέον, βοηθάνε στην αντιμετώπιση πολλών μορφών αρθρίτιδας, δερματικές παθήσεις, όπως ψωρίαση, εκζέματα, ακμή κ.α. Σε γυναικολογικά και ουρολογικά προβλήματα, στο αυχενικό σύνδρομο και στην απαλλαγή πόνων και ενοχλήσεων από παλιά κατάγματα.   
  Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ:

   

  *Ρεπορτάζ: Σουζάνα Καζάκα
  *Επιμέλεια Οπτικοακουστικού Υλικού – Φωτογραφίες : Ζωή Γανίτη
  *Επιμέλεια κειμένου: Χριστίνα Τσερβελή