Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα δύο παιδιά που εγκαταλείφθηκαν – Καταδικάστηκε η 25χρονη θεία τους

  Καλά στην υγεία τους είναι τα δύο αδερφάκια, ένα αγοράκι 3,5 ετών και ένα κοριτσάκι 1,5 ετών, που βρέθηκαν χθες εγκαταλελειμμένα έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.
  Τα δύο παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για προστατευτική φύλαξη, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις από τους γιατρούς του νοσοκομείου. 
  Τα παιδιά σύντομα θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του παιδιού».
  Υπενθυμίζεται ότι χθες τα δύο παιδιά βρέθηκαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά όπου αφέθηκαν από την 25χρονη θεία τους. 
  Σύμφωνα με την Αστυνομία, η μητέρα κρατείται στις φυλακές Θήβας για κλοπές και ο πατέρας στις φυλακές Διαβατών για κλοπές και ναρκωτικά. Η μητέρα άφησε τα παιδιά στην αδελφή της, η οποία δήλωσε στην Αστυνομία ότι τα εγκατέλειψε έξω από την εκκλησία γιατί δεν μπορούσε να τα μεγαλώσει.
  Η 25χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα, όπου κατά την απολογία της υποστήριξε ότι προσπάθησε να βρει στέγη για τα δύο μικρά παιδιά, καθώς η ίδια δουλεύει ως ιερόδουλη και δεν μπορεί να τα φροντίσει. 
  «Στις αρχές είχα κάποια βοήθεια από μία θεία μου, αλλά επέστρεψε στη Σερβία. Δεν είχα τη δυνατότητα να τα κρατήσω μόνη μου» επισήμανε. 
  Όπως ανέφερε, σκόπευε να απευθυνθεί στην πρεσβεία της Σερβίας προκειμένου να «στείλουμε τα παιδιά στους παππούδες στην πατρίδα μου, αλλά δεν διέθεταν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, καθώς το κοριτσάκι έχει δηλωθεί με ψεύτικο όνομα και το αγοράκι δεν είναι καθόλου δηλωμένο». 
  Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, κατά συρροή και την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με 3ετή αναστολή
  Η σερβικής καταγωγής 25χρονη, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. 
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ