Συντριβή ελικοπτέρου στην Ελασσόνα – Τέσσερις νεκροί, μία τραυματίας

  Ελικόπτερο του στρατού UH-1H, με πέντε επιβαίνοντες, έπεσε στην περιοχή του Σαραντάπορου στην Ελασσόνα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

  Από το πενταμελές πλήρωμα, τα τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά, ενώ νωρίτερα βρέθηκε τραυματισμένη η γυναίκα – αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέβαινε στο ελικόπτερο.

  Η γυναίκα με κάταγμα λεκάνης, μεταφέρεται με Super Puma στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.
  Εκτελούσε πτήση από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.
  Από τα πρώτα λεπτά της πτήσης, υπήρξε απώλεια των επικοινωνιών και δεν υπήρξε ανταπόκριση την κλήσεων που έγιναν. Το ελικόπτερο θα έπρεπε να έχει φτάσει στον προορισμό του στις 09:50. Εκτός από τα τρία μέλη του πληρώματος στο ελικόπτερο επέβαιναν και δύο αξιωματικοί από την 1η Στρατιά, μεταξύ αυτών και ο υποδιοικητής. 
  Περίπου δύο ώρες αργότερα, από την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη γύρω στις 7.50, το ελικόπτερο εντοπίστηκε από εναέρια μέσα στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή, σύμφωνα με το ΓΕΣ.
  Super Puma και άλλα εναέρια μέσα συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση ανεύρεσης του ελικοπτέρου ώστε να εντοπίσουν το σημείο πτώσης. Μόλις το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ, ειδοποιήθηκε η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, αστυνομία και πυροσβεστική για να συνδράμει στις έρευνες.
  Στον θάλαμο επιχειρήσεων βρίσκεται αυτή την ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.