Ο Λούκυ Λουκ «συναντά» τον Μέγα Αλέξανδρο και τη Θεσσαλονίκη

  «Παρέα» στον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα θα κάνει από τις 5 Μαΐου o Λούκυ Λουκ καβάλα στην Ντόλυ του, που χάρη στο πενάκι του δημιουργού του, συναντώνται στη Θεσσαλονίκη.
  Ένα μοναδικό σχέδιο, αποκλειστικά για το «The Comic Con 3- Thessaloniki Comic Convention» δημιούργησε ο σχεδιαστής του Λούκυ Λουκ Achdé (κατά κόσμο Hervé Darmenton), ο οποίος είναι προσκεκλημένος στη φετινή διοργάνωση των φίλων των κόμικς. 
  Ο Achdé ανέλαβε, μετά τον θάνατο του εμπνευστή του Λούκυ Λουκ, Morris, το 2001, να σχεδιάζει τις περιπέτειες του αγαπημένου καβαλάρη σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Laurent Gerra. 
  Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την τελευταία περιπέτεια του αγαπημένου καουμπόη, τους αδελφούς Ντάλτον ενώ θα φάει κι ένα κομματάκι τούρτας από τα 71α γενέθλια του αγαπημένου χάρτινου ήρωα.
  Στο φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί ως τις 7 Μαΐου στην Αποθήκη Γ’ και Αποθήκη 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το παρών θα δώσουν περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι δημιουργοί, ανάμεσά τους ο Dave McKean ο οποίος έχει σχεδιάσει μερικά από τα σημαντικότερα κόμικς όλων των εποχών, όπως τα «Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth», «Cages», «Hellblazer», «The Sandman», «Black Orchid», «Violent Cases», έχει σκηνοθετήσει ταινίες, έχει εκδώσει βιβλία φωτογραφίας και παιδικά παραμύθια και διαθέτει ακόμη και τη δική του δισκογραφική εταιρεία. 
  Στη διοργάνωση έχει προσκληθεί και ο Cristian Cordella, γόνος μεγάλης ιταλικής οικογένειας σχεδιαστών ενδυμάτων (πρόγονοί του έραψαν άμφια ακόμη και για πάπες της Ρώμης), ο οποίος προτίμησε να «λοξοδρομήσει» και να ασχοληθεί με τα κοστούμια ταινιών τού Hollywood. 
  Ο παγκοσμίου φήμης illustrator έχει εργαστεί για ταινίες που έσπασαν το box office, όπως οι «Star Trek Beyond», «Civil War», «Captain America – The Winter Soldier», «300, Rise of an Empire», «Dawn of the Planet of the Apes», «Oblivion”, “The Hunger Games», και πολλές ακόμη. 
  Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ