ΣΦΕΜΥΚ: Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις – Όχι άλλοι άδικοι θάνατοι στη Χαλκιδική

  Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Κέντρο Υγείας στην Κασσάνδρα, με αφορμή τους δύο θανάτους στη Χαλκιδική.
  Πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους τοπικοί φορείς της περιοχής και εκπρόσωποι του δήμου Κασσάνδρας, συγκεντρώθηκαν στο σημείο από τις 11 το πρωί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα στου Συλλόγου Φίλων και Εθελοντών Μονάδας Υγείας Κασσανδρείας (ΣΦΕΜΥΚ).

  Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν τον δρόμο μπροστά από το ΚΥ Κασσάνδρας για 20′, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και την υποβάθμισή του.

  «Αυτό που ζητάμε εμείς είναι η επάνδρωση των ασθενοφόρων. Υπάρχουν 25 κενές βάρδιες τον μήνα και το πρόβλημα αφορά όλη τη Χαλκιδική», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ, Θέμελης Ιερισσιώτης, μιλώντας στην politikixalkidiki.gr.

  «Το σύνθημά μας είναι “Όχι άλλοι άδικοι θάνατοι στη Χαλκιδική”», σημείωσε ο κ. Ιερισσιώτης, προσθέτοντας ότι «εάν δεν εισακουστούμε, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας».

  Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ, την ώρα της διαμαρτυρίας έφτασε, στο Κέντρο Υγείας, με ΙΧ αυτοκίνητο ένας 45χρονος άντρας, ο οποίος τραυματίστηκε, πέφτοντας από σκάλα στη Χανιώτη. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών, με συνέπεια ο 45χρονος να μεταφερθεί στο ΚΥ Κασσάνδρας με ιδιωτικό βανάκι.

  *Φωτογραφίες Μαίρη Παπαδοπούλου