Επιτυχία σημείωσε στη Βιέννη η έκθεση φωτογραφίας για το Άγιο Όρος

  Το μεγάλο ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών συγκέντρωσε η έκθεση φωτογραφίας για το Άγιο Όρoς του Αυστριακού καλλιτέχνη – φωτογράφου Ρούντολφ Κέμπτερ, στις αίθουσες του Λαϊκού Πανεπιστημίου Χίτσινγκ στη Βιέννη, η οποία είχε εγκαινιαστεί στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε απόψε.
  Το Άγιο Όρος είναι για τον Ρούντολφ Κέμπτερ, «εκείνος ο τόπος του μυστικισμού, που πιο μυστικιστικός δεν μπορεί να γίνει» και η αντανάκλαση του επιχειρείται σ’ αυτές τις φωτογραφίες του, όπως τονίζει ο ίδιος σε αποψινές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.
  Οι 28 φωτογραφίες-πίνακες μεγάλων διαστάσεων της έκθεσης, έχουν επιλεγεί από μία σειρά χιλιάδων φωτογραφιών στις οποίες ο ίδιος καταγράφει, περιγράφει τη μοναδικότητα της μαγείας της Αθωνικής Πολιτείας και των μοναστηριών της, ως ιερά αρχιτεκτονικά μνημεία ανεκτίμητης αξίας.
  Ο Ρούντολφ Κέμπτερ, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του, έχει επισκεφθεί συνολικά έντεκα φορές το Άγιο Όρος -η επόμενη επίσκεψή του είναι προγραμματισμένη για την επόμενη χρονιά, το 2018- ενώ οι φωτογραφίες τής έκθεσης είχαν δημιουργηθεί μεταξύ 2011 και 2015, έχοντας ο ίδιος γνωρίσει πλέον καλά την Αθωνική Πολιτεία σε προηγούμενες επισκέψεις του.
  Την έκθεση είχε εγκαινιάσει επίσημα -και συνόδεψε με διάλεξή του- ο διακεκριμένος Αυστριακός δημοσιογράφος και συγγραφέας Χάιντς Νούσμπαουμερ, του οποίου το βιβλίο «Ο μοναχός μέσα μου- Εμπειρίες ενός προσκυνητή του Άθω», αποτελεί κατάθεση ψυχής για την Αθωνική Πολιτεία.
  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ